Napokon vyliaty bude na nás Duch z výšin, púšť sa zmení na ovocný sad a ovocný sad budú pokladať za les. (Iz 32,15)

Prebudenie na Spiši

Prebudenie na Spiši

V nedeľu 20. februára som mal možnosť slúžiť v zbore Maranatha v Spišskej Novej Vsi. Táto cirkev je známa ako prebudenie medzi Rómami, o ktorom občas informujú médiá s konštatovaním, že v rómskych osadách na východe Slovenska skutočne prebieha niečo pozoruhodné. Rómovia prestávajú piť, kradnúť, žiť neviazaným sexuálnym životom a vôbec, ich životy sa radikálne menia k lepšiemu. To, že aj úžerníci odpúšťajú dlžoby, ktoré sa zaviazala platiť v mnohých prípadoch aj ďalšia generácia, svedčí o tom, že ide naozaj o mimoriadne zmeny. To, čo so svojimi programami nedokázala vláda ani mimovládne organizácie, dokázalo Božie Slovo, ktoré sa dotklo ľudských sŕdc.

Bol som zvedavý, ako toto prebudenie vyzerá zblízka. Môžem povedať, že to, čo som videl, prekonalo moje očakávania. Na doobedňajšom zhromaždení v Spišskej Novej Vsi sa zúčastnilo asi 800 ľudí. Poobede v neďalekom Poprade boli taktiež stovky novoobrátených. Prekvapený som bol nielen vysokou účasťou, ale hlavne kvalitou tejto práce. To, čo sa deje skrze službu rómskeho pastora Emila Adama a ďalších služobníkov, má vysokú kvalitu a trvalú hodnotu. Bohoslužba mala svoj poriadok, zúčastnení chválili Ježiša z hĺbky srdca, mnohí so slzami v očiach. Pri kázaní Božieho slova všetci listovali v Biblii, nikto neodchádzal ani nerušil.

spis-2.jpg

spis-3.jpg

A samozrejme, bola tam prítomnosť Svätého Ducha. So suchou teológiou by na Spiši nikto nič nedokázal. Na záver som sa modlil za chorých, ľahšie choroby boli okamžite uzdravované, bolesti odchádzali. Jeden chlapec (asi 10-ročný) bol úplne hluchý na pravé ucho a po modlitbe začal počuť. Toto sa nestáva každý deň.

Je to ozajstné prebudenie. Prosím, modlite sa za týchto bratov.

 

Pozrite si krátke video.


Späť na správy